Hellboy II: The Golden Army (2008)

http://www.imdb.com/title/tt0411477/
Sarjisleffa, peukalo alas

Mitä pidempi aika tämän katsomisesta kuluu, sitä vähemmän siitä pitää. Ensivaikutelma oli positiivinen, mutta kun alkaa tuumaamaan, niin ei ei ei voi hyväksyy. Jos jotain, niin tämä sai arvostamaan ykköstä entistä valtavan paljon enemmän. Se toki kärsi “avausosana” olemisesta, mutta jää silti roimasti plussan puolelle tähän verrattuna.

Aluksikin, spoilataan sen verran että alaotsikko “Kultainen armeija” on silkkaa huijausta. Oletettavasti “emokid-teinigootihtava hintahtava keijukaisprinssi angstaa” ei olisi yhtä myyvä. Vieterikäyttöisiä mechoja nähdään vasta aivan lopussa ja mättö on ohi ennen kuin huomaakaan. Ykkösessä sentään Ogru Jahad olivat kovasti höökimässä todellisuuteen jo alusta asti. Muutenkin, Rasputin, Krönen ja Ilsa olivat ihan eri planeetalta (puhumattakaan siitä, että natsit ovat aina instant win) verrattuna em. “Loreal – I’m worth it” -pahikseen, ja kultainen armeija nyt ei vain herätä samoja viboja kuin Suuret Muinaiset ja raamatulliset mittasuhteet saavuttava maailmanlopun uhka. Hyviksenä häärivä kaasumainen saksalaismeedio Johann Krauss ei cooliudestaan huolimatta nyt valitettavasti riitä kelp comic reliefiä pidemmälle.

Samaten, leffa etenee sujuvasti ihan vitsikkäästi, mutta liian monta kertaa aletaan joko menemään liian vakavaksi ja/tai vetistelemään, ja raina pysähtyy kuin Brezhnevin ajatuksenjuoksu ETYK-kokouksen puhujapöntössä. Irtovitsit naurattavat toki, mutta sitten taas märehtiminen palauttaa maan pinnalle.

Muutenkin tuntuu, että tällä lähinnä pedataan trilogian päätösosaa (joka seurannee vasta The Hobbitin molempien osien jälkeen). Jaa miksikö? No siksi, että millaisia niistä Lizin ja Hellboyn alulle panemista puolidemoneista nyt sitten tulee? Kauhukliseehän olisi, että kaksosista toinen on äärettömän hyvä ja toinen paha.