Seed (2007)

http://www.imdb.com/title/tt0758781/
Slasher/gorno, peukalo alas aina kellariin asti

Aluksi ne hyvät uutiset. Tästä tulee mieleen ihan vanhat kunnon video nastyt, ei vähiten siksi että tarina on sijoitettu vuoteen 1972 ja että loppupuolella on pari oikeasti ilkeää tappoa (kuten pään vasarointi tohjoksi).

Sitten voikin todeta, että 30 vuotta sitten tämä ehkä olisi vielä mennyt läpi, ja silloinkin lähinnä valinnanvaran puuttuessa ja koska verellä mässäys vielä riitti. Leffa on nimittäin niin perkeleen tylsä, huonosti näytelty, niin pimeässä kuvattu ettei kuvasta saa selvää, ja niin epätunnelmallinen ja eläytymistä karkoittava, että siihen verrattuna Alone in the Darkkin vaikuttaa Citizen Kanelta.

Alun eläinrääkkäysvideon jälkeen poliisit tuijottavat puolisen tuntia nimihenkilön tekemiä tappoja ja nälkäännäännyttämisiä. Sitten seuraa sekava pimeässä kuvattu rynnäkkö jonka tuloksena murhaaja päätyy sähkötuoliin (rusikoituaan sitä ennen pahoinpitelemään tulleet sikakytät). Oi voi, 50 minuutin rajapyykki häämöttää eikä mitään varsinaisesti ole vieläkään tapahtunut. Grillijuhlien mentyä mönkään Seed haudataan elävältä, kiipeää ylös, ja sen kummemmin mitään selittämättä murhaa teloitusmiehistön kuin liukuhihnalta ja lopuksi kaappaa päähenkilöpoliisin perheen. Ylipitkäksi venytetyn loppudraaman ratkaisu nähtiinkin jo trailerissa, niin kuin se ketään kiinnostaisi.