Wanted (2008)

http://www.imdb.com/title/tt0493464/
Sarjisleffa, peukalo ylös

Aloituskohtaus oli sen verran mehevä, että sen jälkeen leffalta odotti jo vaikka mitä. Ikävä vain, että sen jälkeen meille esitellään whinettävä päähenkilö, joka vinkuu enemmän kuin Luke ja Frodo yhteensä, ja vinkunaa jatkuu ainakin puoleenväliin elokuvaa. Liian monta hyvää ideaa jätetään puolitiehen, juonessa on jäteauton mentäviä aukkoja ja lopputwisti toisensa perään on jotenkin möh. Bekmambetovin Venäjän-töitäkin vaivaa vähän sama vika? Night Watchissakin piti niiiiiin korostaa päähenkilön olevan luuseri ja sitten kikkailtiin ihmeellisiä twistejä.

Plussaa rapisee kuitenkin siitä, että silloin kun toimintaa on, se toimii, ja asenne on kieroutuneen tyly, etenkin lopun naseva sanoma. Myös idea- ja hahmotasolla on tarpeeksi houruisuutta. (Varsinkin jos on altistunut Kas-Pin -houruamiselle, nousee elokuva aivan uusiin sfääreihin.) Efektitkin ovat aika mielenkiintoisia ja käihiä.

(Suomeksi: siinä on Angelina, niin siitä ei voi olla pitämättä.)

Apropoo, ei oo mitään havaintoa alkuteoksesta, mutta jotenkin tuntuu että vodkalla vaivat parantava “the Russian” on kyllä ohjaajan lisäämä hahmo…