AVPR: Aliens vs. Predator – Requiem (2007)

http://www.imdb.com/title/tt0758730/
Scifi/toiminta/kauhu, peukalo ylös

Saa nähdä meneekö tämä taas yliarvostuksen puolelle, mutta tämä tuntui jo heti katsottaessa kertaluokkaa paremmalta kuin ykönen, eiköhän se riitä jo antamaan osviittaa Eihän tämä vieläkään ole “oikea” Alien, mutta “oikea” Predator kuitenkin, ja minä tyksin enemmän kuin Alien3:sta tai kamalasta Resurrectionista.

Mutjoo, pidin. Tosin välillä se teinislasher-meininki rasitti, mutta yllättävän tehokasta toimintaa, jopa yllättäviä tappoja, välistä ihan aitoa pakokauhun luontia sekä pari todella ilkeää kohtausta. Suositellaan kaikille synnytyspelkoisille. Plussaa etenkin Predatorien kotimaailman näyttämisestä, samaten CGI:n hillitystä käytöstä, miinusta siitä että kuva on välillä niin pimeä että vaikka miten säätäisi laitteita ei meinaa selvää saada. Voisi rutkuttaa myös siitä, että vähän turhan aikaisin Allut tuotiin Maahan, mutta menee tämä näinkin. Kommenttiraidan mukaanhan kolmosessa keskityttäisiin nimenomaan Weyland-Yutanin ja USA:n armeijan yrityksiin varastaa Predatorien teknologiaa, eli ihmiskunta ei suinkaan ole itse keksinyt Alien-saagan hypermoottoreita, plasmakiväärejä ja smartguneja.

Tosi analyytikko valittaisi, että turhan paljon on faniwänkkäystä, yksi päähenkilöistä on “Dallas”, meillä on äiti-tytärpari, Stryker-miehistönkuljetusajoneuvolla ajelun kuvakulmat ovat oudon tutunoloisia, helikopterin laskeutumisalustalla on jännät paikat, Allu kuolaa kauhistuneen naisen naaman vieressä, jne. Vaikka loppu on asiallisen tyly, on se varastettu 1:1 Resident Evil: Apocalypsesta helikopteria myöten. Mutta koska en ole tosi analyytikko niin kohautan vain kulmakarvojani.