Beowulf (2007)

http://www.imdb.com/title/tt0442933/
Fantasia, peukalo alas

OK, on tällä hetkensä. Viikinkimenolla ja edes CGI-lantratulla alastomalla Angelina Joliella ei voi kokonaan hävitä. Mutta käsikirjoittajien räpellys ei oikein toimi verrattuna originaalisaagaan. Sitä paitsi, koko leffa on ihan liikaa teknologiademon oloinen. Se on viimeisen päälle laskelmoitu, ja siltä puuttuu sielu. Joka otoksessa on ollut mielessä kysymykset: 1) miltä tämä näyttää trailerissa 2) myykö se 3D-teattereita 3) myykö se efektipajan tuotoksia muihin rainoihin ja 4) miltä se näyttää videopelinä. Etenkin lopun kohtaus, jossa lohikäärmeen perässä roikkuva Beowulf väistelee puunoksia potee pahaa PlayStation-syndroomaa.

Mitä CGI-animaation laatuun tulee, niin edelleenkin metalliesineet ovat fotorealistisesti mallinnettuja, mutta liekit ovat feikkejä ja ihmisten iho tasaiseksi puuteroitu ja hiukset peltiä. Tosin on ihmiskehossa sentään kaksi osaa, jotka on mallinnettu sangen huomiota herättävällä tavalla. Mistä tuleekin mieleen, lähinnä tuntuu että CGI:tä on käytetty teknologiademon ohella ikärajan laskuun, live-actionina tämä olisi ollut R tai NC-17 eikä mikään PG-13. Tosin tekopyhyys rulaa taaskin: Grendelin äidillä on napa, muttei nännejä?

Haukutaan lopuksi itse Grendel, joka on typerimmän näköinen monsteri sitten… ööö…. Mustan laguunin hirviön.