Knalli ja sateenvarjo: “Lasten leikkiä” (1994)

http://www.imdb.com/title/tt0121439/
Komedia, peukalo alas

Ei tämä toimi TV-elokuvana, ei. Varsinkaan kun on väännetty yksi kuunnelman heikoimmista jaksoista eläviksi kuviksi (no, budjettisyyt ovat luonnollisesti karsineet suurimman osan lennokkaimmista ideoista pois, mutta silti…). Verbaaliset gägit korvattu liiaksi fyysistä komiikkaa painottamalla, ja kun suomalaisilta puuttuu se kuuluisa “stiff upper lip” niin lopputulos on joko liian jäykkää tai sitten täysin Turhapuro-linjaa. Meille faneille suunnattua kamaa korkeintaan, muiden ei kannata vaivautua. Kuunnelma oli paljon parempi.

Itse asiassa, nyt minä keksin myös, mikä Linnunradan käsikirjan leffaversiossa (BBC:n TV-versio edelleen näkemättä) mätti, kyseessähän oli sama asia kuin tässäkin: kuunnelmasta oli syntynyt liian vahva mielikuva siitä, millaisia hahmot, tapahtumat jne. ovat, ja ottelussa selluloidi vs. mielikuvitus, mielikuvitus vie selluloidia kebab-kioskin taakse aika paljon-nolla. Siksi toiseksi, ääni ei vanhene samaan tapaan kuin ulkomuoto: useammankin Knallin hahmon luulisi olevan kaiken kuullun perusteella hieman nuorempia kuin eläkeiässä…