Crank (2006)

http://www.imdb.com/title/tt0479884/
Toiminta, peukalo katosta läpi

Selkeästi yksi (viime vuosien?) parhaista toimintaelokuvista. Käsittämätön paketti ylilyötyä toimintaa, kaheleita ideoita ja pikimustaa huumoria, joka etenee kuin irtipäässyt pikajuna. Ei tätä voi sanoin kuvata, se pitää nähdä.

Mutta sitten pitää ihmetellä loppuratkaisua. Siis oliko tää koko homma pelkkää videopeliä? Alkutekstit ja lopputekstien jälkeinen klippi kovasti viittaisi siihen, sekä jatkuva “poweruppien” keräily plus itsestään korjautuvat vammat? Jos oli “totta”, niin miten jo varmistettu jatko-osa samalla päähenkilöllä on mahdollinen? Joko Chev alkaa hourailemaan jossain vaiheessa, eli ei putoa kopterista, tai sitten jäi henkiin, mikä ei nyt leffan muu realismi huomioonottaen (etenkin se viimonen pompaus) olisi kai edes kovin mahdotonta…