Captivity (2007)

http://www.imdb.com/title/tt0374563/
Gorno, ruhjottu peukalo alas

Takakannen perusteella Captivity näyttäisi yhdistelevän Selliä, Kuutiota, Sahaa, ja Retkeilymajaa. Saapas nähdä, montako puujalkavitsiä… äh. No näinhän se oli, paitsi että on paljon huonompi kuin niistä yksikään, Elishasta huolimatta. Ylläripyllärinä vielä pakollinen ennalta-arvattava (ainakin yllämainitut nähneille) twisti juonessa.

Hauskaa versionhallintaa: alkuperäinen versio (julkaistu vain Espanjassa ja Argentiinassa, Englannissa festareilla, pituus 95 min) kait on lähempänä normaalia kidnappaustrilleriä ja sisältää paljon matskua kun poliisisedät etsivät kadonnutta ihquhottista jota Cuthbert esittää. Ei tullut katsottua. Sitten “länsimarkkinoita” (muu maailma) varten filmattiin kunnon gorea ja kidutusta ja leikattiin pois turhaa juonenkuljetusta, niin että lisäyksineenkin pituus on enää 85 min (lopputekstit mukaan lukien!). Unrated on tismalleen sama kuin läntinen teatteriversio, paitsi lisää todella tökerön ja kliseisen ylläripylläriepiloginpätkän (mikä siis on vielä eri twisti kuin se juonessa mukana oleva).