Jericho (2006)

http://www.imdb.com/title/tt0805663/
Post-apo, varokaa peukalolaskeumaa

Yritin katsoa Jerichoa. En jaksanut. Hellyttävää sinällään, että ajastaan 20-25 vuotta jäljessä oleva käsikirjoitus on päätetty viimien filmata tv-sarjaksi. No, ainakin tuli halvaksi, mitä käsikirjoituspalkkioihin tulee. Koska totaalinen ydinsota on aika epätodennäköinen nykyään, on post-apokalypsploitaation vaatima miljöö luotu silkkaa scifiä olevilla selityksillä. Sen mitä pilottia vilkuilin niin vakiokliseet olivat ahkerassa käytössä. Huvittavaa on myös tämä perusjenkkien käsitys yhteiskuntarakenteen romahtamisesta kriisin seurauksena. 80-luvulla siihen tarvittiin sentään täysimittainen ydinsota.

Kuulemma sarja lopetettiin vähäisten katsojalukujen takia ja ihan vain ohjelmistoon jääneen aukon tilkkeeksi ostettiin 7 jaksoa lisää tarinan päätökseen saattamiseksi. Oletan, että sarja on niitä, joita pakkomyydään lähetysyhtiöille hyvien sarjojen kylkiäisinä. Ja joita Nelonen ja MTV3 sitten mainostavat primetimessään ”menestyssarjoina joista kaikki puhuvat”.