Babylon 5: The Lost Tales (2007)

http://www.imdb.com/title/tt0871427/
Scifi, peukalo alas

Pitäisi katsoa tuo ehkä uudelleen ajan kanssa. Jotenkin minulle tuli sellainen tunne, että “liian vähän, liian myöhään”. Yksittäinen jakso 10 vuotta sarjan loppumisen jälkeen on vähän möh. Muutenkin, nostalgia- ja sisäpiirihytinöitä lukuunottamatta, tunnelma tuntui vähän väljähtyneeltä ja vaivautuneelta. Babylon 5 oli merkkitapaus ja uranuurtaja, tärkeä tekijä scifin aikuistumisessa pois Trekin sukkahousuidealismista, mutta se oli 10 vuotta sitten. Niin siinä vain on käynyt, että uusi Galactica on nostanut rimaa sen verran paljon, että tuomaristo kääntää kohteliaasti katseensa pois hyppypaikalta.

Jotenkin tuntuu, että jos Galactica olisi jatkanut (25 vuoden tauon jälkeen, hah) siitä mihin vanha sarja jäi, niin tunnelma olisi ollut vähän samanlainen. Samoin, vain fani on tämmöisessä tapauksessa enää kärryillä, tavisyleisö on täysin ulalla. Eipähän sitä ole heille tarkoitettukaan, toisaalta.