G.I. Joe: The Movie (1987)

http://www.imdb.com/title/tt0093066/
Sarjisleffa/animaatio, peukalo alas

Alun musikaalinumero on campissään sitä luokkaa, että mihin muka Team Americaa enää tarvitaan? Sit mä heräsin ja huomasin että tämähän ei ollutkaan parodia, vaan kasaripiirretty.

En edes yritä selittää, mistä tässä ilmiössä on kyse, jos nimi ei sano mitään niin se on voi voi. Mitä juoneen, käsikirjoitukseen, dialogiin ja ideointiin tulee, sieniä on vedetty kyllä reilusti, sen verran hapokasta meno on. Tosin H.P. Lovecraftin haudalla kyllä itiöt pöllyävät, suuria muinaisia ideoita kupataan sen verran railakkaasti (mutta latistetaan lapsille sopivaksi), että pois alta. Normaalin “ammutaan hirveästi mutta kukaan ei kuole” vastapainoksi olisi keskushahmo Duken kuolinkohtaus, joka retconnattiin voice-overilla haavoittumiseksi, kun neurasteeniset pikkupiltit olivat saaneet elinikäiset traumat Optimus Primen kuolemasta Transformers: The Moviessa. Mainitsinko jo, että Don Johnson ääninäyttelee Duken pikkuveljeä?

Ikävää todeta, mutta liika on campissakin jo liikaa. Sarjakuvat ovat edelleen ylittämättömät. Jopa ne TV-sarja-animaatiot, ja uudemmat kerettiläiset CGI-animaatiot pesevät tämän.

Tosin, nyt kun Transformersista on väännetty live-elokuva, niin miksei tästäkin. Selkeästi ainoa mahdollinen valinta Serpentoriksi on William Shatner.