A Bridge Too Far (1977)

http://www.imdb.com/title/tt0075784/
Sotaleffa, peukalo alas

ABTF:hän on kuuluisa siitä, ettei se oikein yritäkään olla muuta kuin kolmetuntinen dokumenttielokuva (ja huhu valitettavasti pitää paikkansa). Toisin kuin The Longest Day, jossa John Wayne valloittaa koko Ranskan istualtaan (ei sikäli että neljättä seinää rikkovat cameot ja isommatkin roolit olisivat elokuvallisesti sen parempi ratkaisu).  Huvittavasti tosin molemmat perustuvat Cornelius Ryanin kirjoihin näistä taisteluista

Järjetön pituus selittynee sillä, että studiopomot olivat tuolloin vielä itse sodassa ollutta sukupolvea, ja että isot spektaakkelit olivat vielä muotia. Samaten, ennen CGI:tä isot joukko-otokset, wanha sotakalusto (silloin kun ei leikitty vanerilevyillä tai maalattu nykykalustoa vanhan näköiseksi) jne. maksoi maltaita, joten samalla rahalla filmattiin sitten vähän enemmänkin.