The Running Man (1987)

http://www.imdb.com/title/tt0093894/
Kasariäksön, peukalo onelinerin saatteleman ylös

Kuten tunnettua, leffahan perustuu löyhästi Stephen Kingin salanimellä Richard Bachman kirjoitettuun kirjaan. Löyhästi siksi, että onhan siinä samaa jopa nimi ja idea tulevaisuuden TV-show’sta. Tarinahan (todenperäisyydestä en tiedä) kertoo, että King oli ystäviensä kanssa katsomassa elokuvaa ensi-illassa. Tutut sitten kysymään kirjailijalta joka välissä, mitä seuraavaksi tapahtuu. King siihen, jotta “mistä minä tiedän”.

Sen lisäksi, että leffa on silkkaa loistokkuutta alusta loppuun, se on äärimmäisen nerokas satirisoidessaan tosi-TV:tä vuosia ennen tosi-TV:n paisumista pandemiaksi. Vaikka leffa löytyy DVD:näkin, se on silti pakko katsoa myös töllöstä aina kun se tulee (kiitettävän usein), sen verran klassisia onelinereitä se on täynnä.
-Killian! Here’s your Sub-Zero. Now… plain zero!
-Jesus Christ! -Guess again!
-I’ll be back! -Only in a rerun!

Niin, sen verran vielä, että elokuvasta pitäminen on suoraan verrannollinen siihen, mitä pitää klassisesta kasariäksönistä.