Iron Eagle IV / Iron Eagle: On The Attack (1995)

http://www.imdb.com/title/tt0113438/
Lentävä kalkkuna kohtaa salaliittotrillerin, peukalo sakkaa syöksykierteeseen

Oli vielä pahempaa paskaa kuin olin odottanutkaan. Tai no, osista 1 ja 2 kierrätetyt lento-otokset olisivat muuten menetelleet, paitsi että ne(kin) oli leikattu päin helvettiä. Juoni nyt on täysin reikäpäinen, alkaen alkuasetelmasta jossa evp-upseeri pitää lentokoulua kasvatuslaitosnuorille. Jotka siis saavat lentää käytännössä ilman valvontaa aseistetuilla (!) harjoituskoneilla. Kaikki nuoriso- ja salaliittoelokuvan vakiokliseet käydään läpi, ja elokuvan laadusta kertoo se, että osan 2 alussa tapettu osan 1 päähenkilö selitetäänkin kikkakolmosella henkiinjääneeksi. Örgh. Näyttelijätyö sopisi lähinnä kesäteatteriin. Ei voi käsittää. Mutta itsepähän tähän suohon vajosin.

Tosin amerikkalaiseksi elokuvaksihan tämä on poikkeuksellisen vapaamielinen, onnellinen loppuratkaisu kun haluaa sanoa, että aikuisen lentäjän suhde yläasteikäiseen, taatusti suojaikärajaa nuorempaan oppilaaseensa on ihan jees juttu.