BattleTech (1995)

http://www.imdb.com/title/tt0138224/
Mecha-animaatio, peukalon asennosta täytynee käydä useampikin Trial of Grievance

Keshikiäkin kiinnostaa, quiaff?

Kaltaiseni vapaasyntyisen rasalhaagilaisen sunnuntai-mechsoturin partikkelikanuuna kohosi laukaisuvalmiuteen, kun sensoreihin kantautui tieto, että kymmeniä kirjoja ja lähdekirjoja sekä parikymmentä tietokone- ja videopeliä poikinut scifi-strategialautapeli BattleTech oli päätynyt jo vuonna 1995 myös lyhytikäiseksi, CGI:tä ja perinteistä piirtotyyliä sotkevaksi animaatiosarjaksi. Edes netistä löytynyt pitkä lista kaanoninvastaisista yksityiskohdista ei pelottanut, vaan lapasesta karanneen aerotechin vauhdilla kiiruhdin imuttamaan sarjan VHS-laatuiset DivX-taltioinnit tältä saitilta.

Jotenkin ristiriitaiset ovat tunteet. Päin honkiahan tuo on tehty, etenkin mechisodankäynti on paikallaan seisoskelua kiivaan kieppumisen sijaan (ja ne muutkin em. virheet), ja kohderyhmä taitaa olla semmoista etteivät ymmärrä kaikkia hienouksia. Mutta kuitenkin joku outo viehätys siinä on silti (ZOMG Trellwanin taistelu!!111oneonone!!1). Parempi tämä kuin ei mitään. Sitten vain tulee tosin mieleen, että lähes mikä tahansa versiointi samasta aiheesta voisi olla parempi.

Valitettavasti vain live-näyteltyä elokuvaa BattleTechistä puuhaava Dean “Emmerichin kaveri” Devlin hourailee oman versionsa sijoittuvan WizKidsin Dark Age/Age of Destruction -aikaan 100 vuotta Classic BattleTechin jälkeen, joten tämä jäänee ainoaksi yritykseksi visualisoida Klaanisodan tapahtumia pelien välianimaatioiden ulkopuolella.