Sex and the City (2008)

http://www.imdb.com/title/tt1000774/
Romanttinen komedia, peukalo alaspäin

Joskus muinoin kuuli vitsailtavan The Postmanista, että jos se etenisi yhtään hitaammin, se kulkisi jo takaperin. Nyt on olo kuin rewind-nappi olisi ollut pohjassa kahden ja puolen tunnin ajan. Kas, kun leffassa on ainakin puolitoista tuntia liikaa pituutta, sillä materiaalia olisi ollut juuri ja juuri yhteen kaksiosaiseen (2 x 30 min) jaksoon. Koska ajan henki on, että 150 minuuttia on minimikesto, niin sitten on pitänyt ruveta jankuttamaan. Samantha tirkistelemässä naapuriaan on vitsinä hauska kerran, ok, toinen kerta riittäisi alleviivaamaan että siitä on tullut tapa, mutta sama vitsi viidennen kerran vain vaivaannuttaa. Tämän lisäksi on pitänyt alkaa käsittämättömästi viljelemään Stiller/Wilson-komedioista tutumpaa eritehuumoria. Kumeasti möristen housuun valuva kakka tai sataan kertaan toistuvana vitsinä kaikkea mahdollista nylkyttävä pieni koira eivät jotenkin vastaa muistikuviani TV-sarjasta. Jonka ironinen ote on muutenkin hukassa, sillä leffan ns. juoni on niin ylisiirappinen kuin olla ja voi ja täysin ennalta-arvattavissa, koska se on nähty ainakin 9000 kertaa aikaisemmin jo ainakin sata vuotta sitten.

Oletan, että koko tuotteen olemassaolon tarkoitus on olla fanserviceä naiskatsojille (tosin hekin ansaitsisivat parempaa). Sarjaa pystyi mieskatsojakin seuraamaan ilman nikottelua, tämä leffa taas on lähes yhtä miellyttävä kokemus kuin 2,5 tuntia kestävä nivustyrän tunnustelu lääkärillä. Jatko-osa tulossa, voi kuinka yllättävää.

PS. Ihmettelin, olivatko kukkahattutätien varoitukset liian pornon katsomisen vaikutuksesta todellisuudentajuun käyneet todeksi, kun Samanthan naapurilla tuntui käyvän kovin tutun näköisiä tytsyjä. Ei sentään, lopputekstienkin mukaan mukaan olivat päässeet Monica Mayhem ja Roxy De Ville.

PPS. Elokuvaa ei todellakaan kannata tämän takia katsoa, edes pikakelauksella.

PPPS. Kieltäydyn kunniasta etsiä aikakoodit ylös.