Battle for Haditha (2007)

http://www.imdb.com/title/tt0870211/
Sota, irtileikattu peukalo viemäristä alas

Hetken ajan luulin, että Uwe Boll on siirtynyt vastustamaan Irakin sotaa. Ei, kyseessä olikin jonkun muun työ. Mistään tätä ei tosin huomaa. Kerronta hyppii, pomppii ja nykii, useampi kuin yksi kohtaus (lue: kaikki) synnyttää lähinnä tahatonta naurua ja syvää myötähäpeää, ja valitettavasti sen huomaa, että käsikirjoitusta ei ollut vaan näyttelijät improvisoivat ohjaajan ohjeiden mukaan. Usein tosin tuntuu, onko niitä ohjeitakaan ollut, eikä näyttelijöiden kannattaisi kyllä jättää päivätyötään. Elokuvana homma ei toimi, ja poliittisena pamflettinakin tämä vastaa lähinnä kadunkulmassa huutamista. Koska hyviä sodanvastaisia sotaelokuvia on runsaasti, tämän olemassaoloa vaikea perustella edes dramaturgisena kokeiluna (yrittää näyttää paikan päällä filmatulta dokumentilta).

Ainoa plussa kyynisestä lopusta (joka tosin toimii osittain elokuvan muuta sanomaa vastaan): tienvarsipommillaan verilöylyn aikaansaaneet vastarintamiehet viis veisaavat sivullisten kuolemasta, mutta herkuttelevat kuvaamalla uhreja videolle korostaakseen amerikkalaisten pahuutta.