The Covenant (2006)

http://www.imdb.com/title/tt0475944/
Fantasiaeksploitaatio, peukalo noidutaan maan alle

Kun leffa alkaa mahtavalla Times New Romanilla skriivatulla alkuscrollilla kera Powerpointin vakioefektien, pitäisi osata ottaa DVD pois soittimesta. Kun leffa jatkuu kömpelöllä puhuvapääkohtauksella, jossa roolihahmot selittävät läpi hahmogallerian, pitäisi tajuta viimeistään. Mutta ei niin ei.

Harjolan poika on mennyt luomaan oman genren, pottersploitaation (pitää vielä oikein pistää päähenkilöistä yksi kirkumaan Harry Potter can suck my ass!), jossa päähenkilöt ovat lupaavasti lukion viimeisellä yksityiskoulussa. Tämä tarkoittaisi kyllä toisaalta koulupukuisia tyttöjä. Olisiko uusi klassikko, tai edes eksploitaatiokulttileffa syntynyt? Onko Suomen autovero oikeudenmukainen? Onko Paris Hiltonilla useampia toimivia aivosoluja? Onko palkkasi tarpeeksi iso?

Neljän Salemin noitavainoista selvinneen sukulinjan vanhin miespuolinen perillinen saa aina “Powerin”, ja 18. synttärien koittaessa tapahtuu “Ascending” jolloin demoversio päivittyy retailiksi Noita 1.0:ksi. Sen jälkeen pitää varoa Pimeää puolta (ei tosin näin nimetty), joka on nopea, viettelevä, ja rypistää naaman Palpatinen näköiseksi. Hoh hoijaa. Vähemmän yllättäen viideskin sukulinja on säästynyt mutta on T3h Ultimaat 33vul ja haluaa tappaa neljä muuta saadakseen itselleen POWERR! UNNNLIMITED POWERRR! Warssin ja Pottereiden lisäksi kaikkia mahdollisia kauhuelokuvia ripataan, Evil Deadista Psykoon (suihkussa ei tapahdu murhaa kuitenkaan). Käytävillä haahuillaan The Shiningin oloisesti. Jne. Aijoo, se etiäinen näyttää ihan ankeuttajalta. Siinä missä uusimmassa Resident Evilissä lainat toimivat, tässä tapahtuu täsmälleen päinvastainen. Välillä mennään selkeästi kengännauhabudjetilla, välillä elvistellään mahdollisimman teennäisen näköisellä CGI:llä (hahmot käyttävät Teh Poweria niin silmät joko muuttuvat kokomustiksi ja/tai Suursormus näyttäytyy iiriksessä), mutta suurimman osan ajasta Maailman Ärsyttävimmät Päähenkilöt ™ lätisevät eikä mitään tapahdu. Tasan kukaan ei osaa näytellä vaikka henki olisi siitä kiinni, musiikki kuulostaa “stock musicilta”. Käsikirjoitus, erityisesti dialogi on ilmeisesti peräisin aivovammaiselta apinalta (pyydän tässä kaikilta kädellisiltä anteeksi jo etukäteen). Siniseksi saturoitu kuva joko yökohtauksien ja/tai “noitafiiliksen” takia sattuu jo silmiin, koska suurin osa elokuvasta on näin käsitelty.

Enemmän T&A:ta (väärän, eli sen karvaisemman sukupuolen kankkuja näkyy kyllä liikaakin, mutta kauniimpaa sukupuolta vain parit pikkupöksyt) ja gorea (PG-13, repikää siitä), 12 parsekia vähemmän ärsyttävät päähenkilöt, vähemmän pölhön näköiset efektit (mieluummin vaikka ilman) ja jotain tolkkua soundtrackiin, sekä edes eksploitaatiotason käsikirjoittaja niin tämä menisi känniviihteenä – mutta ei tästä katastrofista saa oikeasti hyvää elokuvaa yhtään millään. Kaikkine ärsyttävyyksineen katson jopa mieluummin Potter vitosta kuin tätä. Tai no, itse asiassa taitaisin mieluummin katsoa jopa Dungeons & Dragonsia kuin tätä.