Shoot ‘Em Up (2007)

http://www.imdb.com/title/tt0465602/
Toiminta, peukalot ylös ja pahiksen silmiin

Kiva lakmustesti: olisiko kiva, jos 80-luvun toimintaelokuvan kuvastolla kerrottaisiin Väiski Vemmelsäären ja Elmerin yhteenotosta? Ai ei? No älä sitten katso tätä. Hyvässä ja pahassa 20 vuotta aikahypyllä tulevaisuuteen tuotu kasariäksön: on näsäviisaita onelinereita laukova asennevammainen sankari, on hysteerisen neuroottinen paha setä, paljon tarpeetonta ja rujoa väkivaltaa sekä erityisesti monta kekseliästä tappoa, tällä kertaa teemana on “kuinka monella eri tavalla porkkanaa voi käyttää tappamiseen?”. Kova ehdokas vuoden parhaaksi toimintamätöksi, jopa Planet Terror huomioiden. Itse asiassa, kova ehdokas yhdeksi kaikkien aikojen parhaista.

Jos tämäkään ei vakuuta, niin merkkijonon “Monica Belluccin alastonkohtaus” luulisi viimeistään myyvän elokuvan jokaiselle heteromiehelle.

PS. Hesarin Njet-liitteessä oli näköjään Pertti “Fränti II” Avola haukkunut tämän. Mitä järkeä on lähettää tällaista elokuvaa arvostelemaan tyyppi, joka tunnetusti vihaa (etenkin amerikkalaisia) toimintaelokuvia yli kaiken? Piruuttaan voisi kirjoittaa vastineen, jossa linjaisi, jotta kyllä se Stalker on eri paska leffa koska siinä ei ole mielipuolisesti hihittävää sadomasokistikääpiötä, tai että Tuulen viemää olisi muuten ihan OK mutta leffan pilaa paitsi taistelukohtausten verettömyys ja lyhyys mutta etenkin se ettei Vivien Leigh’n tissejä näytetä. Ai niiin, ja Citizen Kane muuttuisi paljon paremmaksi jos keskellä rainaa NINJAT tunkeutuisivat Kanen kartanoon (ja Kane ampuisi ne minigunilla).