Dogma (1999)

http://www.imdb.com/title/tt0120655/
Komedia, peukalo ylös

Kevin Smithin postmoderneista, itseensä ja Star Warsiin (muun populaarikulttuurin ohella) viittailevista komedioista tämä on eniten omaan mieleeni. Samalla se on myös Smithin elokuvista “suurelle yleisölle” helpoimmin avautuva, koska siinä on ihan oikea juonikin, sekä vitseistä suurimman osan ymmärtää ilman nörttitrivian laajaa oppimäärää. Kun Smith-elokuvien normaaliin New Jerseyn luuserien sekoiluun sotketaan kaksi langennutta enkeliä, näitä jahtaava arkkienkeli, kadonnut mustaihoinen 13. apostoli, naispuolinen Jumala ja potentiaalinen maailmanloppu, ei tulos voi olla muuta kuin kuoliaaksi naurattava. Pikkumiinus tosin siitä, että Silent Bob puhuu.

“She can rebuild you. She has the technology. She can make you better. Stronger. Faster.”