Vanishing Point (1971)

http://www.imdb.com/title/tt0067927/
Kaahaus, kun kädet ovat kiinni ratissa niin peukalothan ovat ylhäällä

Jotenkin en ole ennen Grindhouse-kohua ymmärtänyt, että tämä elokuva liittyy autojen rankaisuun, vaan olen käsittänyt, että se on joku mikälie kidnappausdraama tms., ilmeisesti olen siis sekoittanut sen johonkin toiseen. No, nyt sitten tuli paikattua aukko yleissivistyksessä. Sen verran jämerää Oikeiden Autojen (Dodge Challenger ftw) rankaisua, ja sen verran kajahtaneita sivuhahmoja, että pois alta. Kieroutuneella tavalla netin wannabefräntienkin selitykset päähenkilöstä modernina Jeesus-hahmona ymmärtää elokuvaa tarkemmin mietittyään, mitä nyt historiallinen esikuva ei lyönyt vetoa ridaavansa aasilla Ammanista Jerusalemiin ennätysajassa satulalaukut kärpässieniä täynnä. Takaa-ajo -teemastaan huolimatta ei sovi nykyajan ADHD-sukupolvelle, sen verran rauhallisesti se nimittäin starttaa (heh).

Arvosana on suoraan verrannollinen siihen, miten klassiset kaahauselokuvat kolahtavat. Minulle kyllä kolisi lujaa.