DOA: Dead or Alive (2006)

http://www.imdb.com/title/tt0398913/
Toimintakomedia, p… pe… peukalo ylös

Normaalisti roskatoimintaelokuvia fanittava Elitisti haukkui elokuvan lyttyyn. Taas on menty Almodovar-vaihde silmässä viihdekuviin, tai sitten toivottu turhaan että Hollywoodissa tehtäisiin isolla rahalla kunnon eksploitaatiota. Tämä kun on nykyisellään jokseenkin täydellinen viihteellinen toimintakomedia. Tosin siitä olen samaa mieltä, että bikinintäytettä (kun ne nyt päällä kuitenkin pysyvät) oli tietysti turhan vähän peleihin verrattuna. (Sitä taajaan viljeltyä väitettä, en kuitenkaan allekirjoita, että pornotähdillä filmattu versio olisi lainkaan parempi, koska heidän eläytymis- ja näyttelijänkyvyillään – taistelukoreografioista suoriutumisesta puhumattakaan – leffa aiheuttaisi lähinnä syvää myötähäpeää.) Ja saisi sitä vertakin olla. Mutta sitten oltaisiin ehkä jo enemmän eksploitaation kuin Charlien enkelit -henkisen toimintakomedian puolella. Ja sitten puhuttaisiinkin jo täydellisestä elokuvasta, ei enää pelkästään tietyn genren sisällä.

Malttamattomana kämäisiä piraattiversioita katseltuani (koska suomalainen levittäjä kusi hommat ja pisti tämän suoraan videolle aiemmista lupauksistaan huolimatta: terveisiä vaan, näin sitä rahoja menetetään) totesin, että vasta DVD:n myötä ymmärsin täysin elokuvan taiteelliset aspektit. Vesipisarat ihoon liimautuvan, läpikuultavan topin pinnalla näkyvät paaaaljon paremmin kuin XviDissä. (Ja valkokankaalla olisivat näkyneet vielä paremmin.)

Jaa, niin, ja tämähän oli samalla myös toistaiseksi paras pelielokuva. Voisin taas tietysti nillittää siitä, kuinka pelien universumi hahmojen taustaa myöten on väännetty uuteen uskoon, mutta en viitsi, koska senkin ajan voi käyttää katsomalle leffaa pysäytyskuvana yhä uudestaan ja uudestaan…