The Holiday (2006)

http://www.imdb.com/title/tt0457939/
Romanttinen komedia, peukalo alas

Yksin katsoessa olisin vetänyt ranteet auki. Miksi saatanassa romanttisten komedioiden pitää puolessa välissä rainaa muuttua pateettisen sentimentaalisiksi ja aivan liian vakaviksi ja syvällisiksi? Etenkin, miksi tähänkin piti väkisin saada mukaan pari ylisöpöä pikkuvanhaa lapsukaista? Samaten, pitkälti yli kahden tunnin kesto on liikaa hattaraviihteelle. Sellaisena 90-105 minuutin mittaisena, loppuun asti kepeänä tämä olisi ollut vallan kiva välipala (vrt. Radalla eli The Sweetest Thing).

Selkeästi tehty Cameron Diazin “star vehicleksi”, Kate Winsletin osuus on pelkkä sivujuoni. Hyvä niin, koska Cameron on ihQ kun taas Kate haahuilee roolinsa läpi yhdellä itkuisella perusilmeellä, joka oli päällä jo vuonna Titanic. Makuasia, mutta Kate on yksinkertaisesti miscastattu (ja amerikkalaisyleisö ei tunne ketään muuta brittiläistä naistähteä tarpeeksi hyvin), tai vakavien projektien välissä Katen piti saada leivän päälle särvintä. Joka tapauksessa, Katen ilme on koko elokuvan ajan, roolihahmon tunnetilasta riippumatta, sama. Sen, mitä olen ohimennen vilkuillut Katen muita elokuvia (Tahraton mieli, Holy Smoke), niin jotenkin tuo ilme tuntui turhan tutulta. Cameron taas ei ehkä sovi “vakaviin” rooleihin, mutta komedioihin sitäkin paremmin.

Sain muuten kamalia fobioita siitä, että vanhetessaan ja hiusrajansa noustessa Jude Law alkaa näyttää Mr. Kukkakaalipäältä. Niin, ja käsi ylös, jotka uskovat että Jack Blackin näköisellä Teppo Tavallisella olisi oikeasti tsäänssejä filmitähtien suhteen? Odotin edes, että se vanha patu, joka oli vielä ysikymppisenäkin kunnon pelimies, olisi saanut pokatuksi Katen, mutta ei. Se olisi ollut jo liian epäsovinnaista.

Olen selkeästi täysin väärää kohderyhmää tälle.