Jadesoturi (2006)

http://www.imdb.com/title/tt0416871/
Suomi-wuxia-camp, peukalo alas

Voi elämä. Olisivat jättäneet tämän elokuvan vain niihin trailereihin. Ne olivat sentään hienoja.

“Suomalaisia” osuuksia katsellessa tekee mieli repiä silmät ja korvat päästään, johtuen ala-arvoisesta näyttelijätyöstä, korneista vuorosanoista ja sinällään hyvän juonen pölhöstä toteutuksesta. Siinä vaiheessa, kun kaupallisen elokuvan näyttelijät vaikuttavat Nato Commandon koe-esiintymisissä reputtaneilta, niin hälytyskellojen olisi pitänyt alkaa soida. “Kiinalaisissa” osuuksissa taas meinaa nukahtaa, kun niissä lähinnä vain pönötetään. Kaunista on kuvaus, joo. Tosin näistä osuuksista taitava leikkaaja vielä rakentaisi toimivan elokuvan, ilman nyky-Suomeen sijoittuvia osuuksia.

Musiikki on leffan parasta antia. Kaikki taistelukohtauksetkin nähtiin jo trailerissa. Teknisesti leffa on kyllä moitteeton, mutta niin on vessanpönttökin.

Kokonaisvaikutelma oli pelottavan samanlainen kuin surullisenkuuluisassa Kohtalon kirjassa.