Event Horizon (1997)

http://www.imdb.com/title/tt0119081/
Scifi/kauhu, peukalo varovasti ylös

“Ihan kiva” kauhuscifi-pätkä, jossa tosin on taas vaihteeksi enemmän aukkoja realismissa kuin laki sallii. Lopetus on taattua Paul W.S. Andersonia. On sillä kai joku kulttisuosio joo. Ei se nyt niin pasha ole kuin monet antavat ymmärtää, mutten voi käsittää joidenkin vuodattamia ylisanojakaan. Olenko muuten ainoa, joka sai Doc Brown -fibat hullun tohtorin linjauksesta loppupuolella? “Eyes? Where we are going, we don’t need no… eyes.”

Okei, no tosi pahasti Warhammer 40,000 -maailmaan kallellaan olevat voivat tietysti mennä aivan täpinöihinsä siitä, että singulariteetin tuolla puolen Warpissa tuntuu odottavan ilmiselvä Kaaoksen valtakunta niin kuin pitääkin, mutta edes minä en ole niin fanaattinen. Sitäpaitsi, tuommoinen ihmeen piikikäs varppihässäkkägeneraattori ei sovi huippumoderniin tekniseen ympäristöön, ei, se vaatii tuekseen valtavia höyryputkia, hydraulisylintereitä, lihaa ja metallia olevia piuhapäisiä servitoreja, ja kaapuasuisia Konepappeja pirskottamassa Pyhää Voiteluöljyä laitteen päälle.