Mosquito Squadron (1969)

http://www.imdb.com/title/tt0064699/
Lentoelokuva, peukalo pommiluukusta alas

Joopa joo. Lähes identtinen 633 Squadronin kanssa (josta osa efektiotoksista on kierrätetty) lähes identtisellä juonella ja hieman paremmalla pyrotekniikalla. Taas kerran pitää osua kahden metrin halkaisijaltaan olevaan onkaloon lentämällä hitaasti ja matalalla ilmatorjuntakujassa. Näyttelijätyön ala-arvoisuus on kuitattu sillä, että päähenkilön mainitaan (toistuvasti) olevan tunteitaan peittelevä. Historiallisesta tarkkuudesta on turha edes puhua.

Sitten elokuvan jälkeen tajusin, jotta prkl, väen vängällä mukaan ängetty rakkaustarinahan oli melkein sama kuin Pearl Harborissa, paitsi että loppu meni toisin päin. Järkytys oli sitäkin suurempi, kun tajusin, miten paljon huonompi Hyttysparvi oikeastaan oli.