X-Men: The Last Stand (2006)

http://www.imdb.com/title/tt0376994/
Sarjisleffa, peukalo ylös

“Einsatzgruppe Xerxes 3” tuli väijyttyä. Nyt voivat kaikki Marvel-fanit kurlata kauhusta, kun minä pidin tästä. Mutanteista en tiedä mitään, paitsi mitä nyt pohjalle vilkuilin kaksi ensimmäistä osaa läpi, mutta minusta tämä on ihan niiden veroinen kiva kesäleffa. Selkeästi nuoremmille suunnattu, mutta aikuinenkin jaksaa nauttia. Koko homma jäi toki lopussa niin levälleen, ettei jatko-osien tulvalta voi(ne) välttyä. Ja mikäs on katsoessa.

Marvel-multiuniversumin historiaa sen tarkemmin tietämättä, niin minusta maallikkokatsojalle jäi selvästi mahdollisuus siihen, että Kyklooppi ei kuollut, vaan joutui samaan limboon jossa Feeniks oli ollut. Tai no, kukas senkään sanoo ettäkö Feeniksistäkään päästiin eroon. Ja jos Magneto loppukohtauksessa oli saamassa voimiaan takaisin rokotteen tehon loppumisen takia niin Roguen kannataa varoa tottumasta liikaa koskettelemiseen…

Ja kyllä, Wolverine on äijjjä.

Toisin kuin monet kommentoijat, niin pelkkänä pride-kulkueena en Ryhmä-X:ää näkisi. Äkkisemmältä voisi nähdä mutantit minä tahansa alakulttuurina tai vähemmistönä. Tai sitten kyseessä on taas yksi murrosiän allegoria (kasvuiässä tapahtuu kehossa outoja muutoksia, jotka saavat ympäröivän yhteiskunnan tuntumaan vieraalta ja vihamieliseltä, sekä hakeutumaan vertaisryhmän seuraan). Sarjakuvan alkaessa ilmestyä Ameriikassa taisi myös olla ajankohtaista se, että jumalattomat kommunistit kehtasivat ehdottaa, että NEEKEREILLE annettaisiin herranjestas kansalaisoikeudet, ovatko ne edes ihmisiä? Tosin sitten minä muistin, että (nämäkin) supersankarihahmot kulkevat kireässä trikoossa, muovissa tai nahassa, ja suorastaan kavahtavat vastakkaisen sukupuolen kosketusta…

Entä olenko minä ainoa, jolle X3:ssa

  1. Feeniksin nostaessa Xavierin seisomaan pyörätuolista teki mieli nousta itsekin seisomaan, nostaa oikeaa kättä ja huutaa “Mein Führer, I can walk!” (ilmeisesti en – kaverin kanssa melkein tehtiin näin kun keksittiin se yhtä aikaa toisistamme riippumatta), sen verran vahva oli deja vu -fiilis;
  2. tuli Feeniksistä mieleen se, että jos Warhammer 40K:n maailma ikinä päätyisi selluloidille, niin juuri tuollaiselta alfa-tason “rogue psykerin” (en edes yritä kääntää) voimat näyttäisivät?