Angel of Death (2009)

http://www.imdb.com/title/tt1269734/
Indie, peukalo ylös
Toiminta, peukalo alas

Alunperin nettijatkikseksi tehty indie-toimintahalpis tuo positiivisella tavalla mieleen ”huoltoasema-actionit” ajalta, kun Van Dammella ja Seagalillakin oli vielä ihan oikea ura. Asennevammainen antisankari ja nihilistinen maailma kun ovat ”tällaisina aikoina” harvinaista herkkua toimintaelokuvissa(kin). Tosin halpistaustasta johtuen toimintaa on kovin vähänlaisesti ja pienimuotoisesti, ja genre huomioiden liian moni tapoista on turhan siistitty. Sensuurimörön pelkoko tämän saneli, vai onko biopolttoainevillitys aiheuttanut mustaherukkamehun hintapiikin tai saako sianveren käytöstä nykään fatwan? Sentään ”novelty killingejä” on muistettu ottaa mukaan.

Reklamaatio-osastolla tosin todetaan, että b-elokuvan mittapuullakin dialogi on karmeaa ja näyttelijätyö sinne päin. Kuvaa on myös saturoitu turhan paljon, niin etää muutamasta otoksesta ei meinaa saada enää selvää. Vaikka yrmy asenne pelastaakin paljon, niin silti jotenkin yleinen ponnettomuus vaivaa koko teosta kauttaaltaan.

Ihan pätevä Hollywood-käyntikortti, mut elokuvana olisi ollut vielä paljon petrattavaa. Jättää kuitenkin halun nähdä lisää samalta ohjaajalta (mutta ei silti saa vielä motivoitua minua miehen päätyönään käsikirjoittamia sarjakuvia lukemaan). Mutta rehellisesti sanottuna, oikeastaan vain toimintaelokuvan harrastajien kannattaa tsekata tämä nimenomainen teos, muilta tämä menee enemmän tai vähemmän ohisektoriin.