The Dark Knight (2008)

http://www.imdb.com/title/tt0468569/
Toiminta/sarjisleffa, peukalo ylös

Ei pärjää Beginsille, koska on a) ylipitkä, b) ylipitkä ja c) ylipitkä, sekä siihen on tungettu silti ihan liikaa minkä ansiosta on myös sekava. Turha irvailla sormustarun monille lopuille, kun Pätä-Pätässä yritetään niin epätoivoisesti loppunousua, joka ei kuitenkaan toimi käytännössä koskaan. Leffan olisi voinut lopettaa Jokerin pakoon, tai Jokerin sairaalakäyntiin, tai Jokerin roikkumiseen ylösalaisin. Mutta kun ei vaan osattu. Samaten, Kaksinaaman uran lopetus näin lyheen oli kyllä hahmon väärinkäyttöä. Jokeri on kyllä huima pahis mutta olisi ansainnut paremman elokuvan…

…joka on silti hienoa työtä ja jälleen osaltaan tuo sarjisleffoja lastenviihteestä samalle viivalle “oikeiden” elokuvien kanssa. Sitten sekalaisiin havaintoihin.

Nyt kun on nähnyt Maggie Gyllenhaalin ja Katie Holmesin samassa roolissa niin täytyy todeta, että kyllä oli ihan eri kaliiberin näyttelijättäristä kyse. Lienee selvää, kumman eduksi.

Jännää muuten odotella DVD:n tuloa. Satavarmasti tästä tulee nimittäin n+1 fanedittiä, jossa on leikattu pois Hong Kong -jakso, turhaa läpänheittoa, sekä Kaksinaaman murhatyöt, sekä elokuva loppuu Jokerin uhoamiseen Dentistä “ässänä hihassaan”. Tiukasti editoimalla tuohon voisi korkeintaan liittää Gordonin lopun monologin “he is the dark knight” sekä Batmanin paon (no onhan Batman juuri pahoinpidellyt SWAT-tiimin perinpohjin – ei pimeässä niin huomaa että takaa-ajo alkaa täysin väärän rakennuksen pihalta). Lepakkovalon murskajaiset tosin vex. Kestoakin olisi tämän jälkeen inhimillisemmät vajaat kaksi tuntia.

Ja Jokeri on takuulla ensimmäinen pahis joka onnistuu näyttämään pelottavalta riehuessaan… Fiskarsin perunankuorimaveitsen kanssa.